Offisiell nettside for impuls Trondheim

Celebration lørdag kveld

 

Fredags kveld var en fest, og lørdag morgen startet minst like bra! Dansegruppa Latreia ledet oss gjennom morgendansen og programlederne gav oss ulike dilemma for å få hjernen i gang.

 

Etter en lovsangsbolk fortsatte Maria Kvaløy Kirste med å tale om Jesus som den eneste sannheten.

 

Maria startet med å trekke noen tråder tilbake til det gamle testamentet, og hvordan Gud gav oss de ti bud som regler vi skal følge. Når vi synder trenger vi å bli tilgitt, og for å bli tilgitt måtte menneskene, som levde før Jesus, ofre til Gud. Jesus ble vårt offerlam da Gud sendte ham for å dø for våre synder.

 

I dagens samfunn har vi så mye frihet at alle de valgmulighetene vi har kan kjennes som et press. Som kristen kan alle reglene føles som en tvangstrøye, for eksempel skal du ikke baksnakke og lyve er heller ikke greit. En løgn kan føre til at du må opprettholde løgnen senere for å ikke miste ansikt, og du blir dermed slave av den usannheten du sa i forbifarten. Jesus sier; «Den som gjør synd, er slave under synden» (Joh. 8,34). De kristne reglene er der for at vi ikke skal bli slaver under synden. Det er ikke en tvangstrøye, men leveregler som er bra for både oss og samfunnet rundt oss. Får vi ikke da mer frihet av å følge de kristne reglene og ha Jesus som eksempel? De kristne reglene er ikke så kompliserte, da det viktigste er å elske din neste som deg selv (Matt. 22,39), og dersom denne leveregelen blir fulgt vil mye komme av seg selv.

 

Maria oppfordret til å ikke synde mer og gå til salvelse for å bli tilgitt og ta imot frelsen. Talen ble avsluttet med sangen This is amazing grace, og Maria oversatte sangtittelen med «Helt sykt bra nåde!».

 

Copyright © All Rights Reserved