Seminar: En Dag - En dag for å endre Norges historie

 

I dag lever millioner av mennesker som slaver. Det kan være tvangsarbeid, sexslaveri og gjeldslaveri. Vi fikk på seminaret Én dag høre Anette Baggetorp fortelle om moderneslaveri – hva det er, og hva vi kan gjøre.

 

Moderne slaveri er verdens 3. Største industri. Hun forteller at 27 millioner er det offisielle tallet for antall slaver i verden, men at vi kan anta at det mange flere. Dessverre er det bare 1% som blir reddet og satt i frihet.

 

Det største problemet er mangel på kunnskap, forteller Anette. Vi lærte om slavearbeidet i USA på slutten av 1800-tallet, men mange vet lite om det moderne slaveriet som finnes i

dag.

 

Hva er prisen for et menneske? Hvor mye er et menneske verdt? For Jesus var et menneske verdt å dø for, Han elsket oss så mye at han ville gjøre alt for oss!

 

Anette forteller videre om arrangementet Én dag 1. August 2015 som er et initiativ fremmet av TenOase, Get Focused, Tankesmien Skaperkraft og Impuls for å bidra til å bekjempe

menneskehandel i Norge. 1. August håper de å fylle Bislett stadion i Oslo med mennesker fra hele Norge som kan stå sammen mot menneskehandel. Målsetningen er så øke bevisstheten om menneskehandel, ikke bare på verdensbasis, men også i Norge. De ønsker å samle inn nok penger til å drifte tiltak som vil bidra til at vi får slutt på menneskehandel i Norge. Målet er å samle inn så mye penger at de kan starte opp organisasjonen Hope for Justice. Hope for Justice er en veldreven organisasjon som ble startet av en pastor i England. Han bestemte seg for å gjøre noe når han hørte det fantes slaver i hans eget land. Nå er "Hope for Justice" en av de største organisasjonene som jobber mot menneskehandel, og det er blitt en attraktiv arbeidsplass for politiadvokater, etterforskere, leger osv.

 

For mer informasjon om arrangementet kan du gå inn på nettsiden www.endag.no

Offisiell nettside for impuls Trondheim

Copyright © All Rights Reserved