Celebration Lørdag kveld - Ian Henderson

 

Etter en lang dag med aktiviteter og seminarer samllet deltakerne seg igjen i møtesalen for Celebration. I kveld var det igjen Ian Henderson som skulle tale.

 

Snørrgangen

Ian åpnet med en fortelling fra sin barndom, om den gang han gikk på speideren. Han likte å gå på speideren, men han likte ikke uniformen. Kort shorts, ekkel skjorte, stramt skjerf og stygg caps. Han syntes han så ut som en snørrklump. Men enda verre enn uniformen , var det å måtte gå ut fra huset til bilen så alle kunne se at han så ut som en snørrklump. Den såkalte ”snørrgangen”.

 

En dag var han på vei ut for å gå ”snørrgangen” da moren hans stoppet han. Det regnet nemlig, noe som betydde at han måtte ha på seg den nye frakken sin. Som om uniformen ikke var stygg nok fra før var denne frakken enda styggere. Den var alt for stor og luktet vondt når den ble våt.

 

Han mannet seg opp og gikk ut mot bilen. Han så seg til høyre og venstre før han gikk ut i veien. Til tross for at han hadde gjort som han skulle hadde hetta på frakken vært så stor at han ikke så at det kom en bil mot han. Bilen traff hardt og slo han bevistløs.

 

Følge mønstret

Han hadde fulgt mønstret, men helt glemt grunnet til det han gjorde. Hva er vel vitsen med å se seg til begge sider før man går ut i veien hvis man glemmer å følge med om det faktisk kommer en bil?

 

Sånn kan ofte kristenlivet også bli. Man går i kirken fordi det er det kristne gjør. Man leser i bibelen fordi det er det kristne gjør. Man ber fordi det er det kristne gjør. Men hvorfor gjør man disse tingene? Er det bare fordi det er sånne ting kristne skal gjøre?

 

Lettere i himmelen

Hvis poenget med å være kristen er at man skal dra i kirken, lese i bibelen og be, hvorfor er det ikke da sånn at man drar rett opp i himmelen når man først gjør dette? Alle disse tingene må jo være lettere der. Gud er jo der med oss, da er det jo bare å snakke med han om alt. Det må være et annet poeng med å være kristen.

 

Være som Jesus

Når Jesus kom ned til jorden, hva var det han ba folk om å gjøre? Han sa ”følg meg!” Han ville at folk skulle følge etter han, være med han, se hva han gjorde og lære å bli som han. Han ville vise hvor mye vi kunne gjøre hvis vi lyttet til Gud og lot den hellige ånd jobbe gjennom oss. For han var jo akkurat som oss. Han ga fra seg alle sine ”superkrefter” og ble et menneske akkurat som en av oss. Men hvordan kunne han da gjøre alle de underene han gjorde? Han lyttet til Gud og lot den hellige ånd jobbe gjennom seg, akkurat som han ønsker vi skal gjøre.

 

Ligner vi?

Når Ian var liten likte han å male bilder av moren sin. Det eneste problemet var at ingen andre klarte å se at det var bilder av moren. For alle andre var det bare maling på et ark som ikke lignet på noe. Når vi velger å være kristne, velger vi ikke bare at vi skal gjøre alle ”de kristne tingene”, men vi tar også på oss et ansvar for å fremstille hvordan Jesus er. Vi skal være et bilde til verden av hvordan Jesus var da han gikk på jorden. Men ligner vi på han? Eller er vi som et av Ians malerier?

 

Huske hovedpoenget

For at vi skal ligne på Jesus er det viktig å huske hva det egentlig vil si å være kristen. Det holder ikke å bare dra i kirken, lese i bibelen og be, selv om disse tingene også selvfølgelig er viktige. Vi må lære å lytte til Gud og la den hellige ånd jobbe gjennom oss. Først da vil vi kunne gjøre de tingene Gud har plassert oss her for å gjøre og dermed ligne på Jesus.

 

Offisiell nettside for impuls Trondheim

Copyright © All Rights Reserved