Celebration Fredag kveld - Ian Henderson

 

 

Fredag kveld talte Ian Henderson på Celebration. Han åpnet talen med å fortelle tre historier.

 

Ian var 13 år og skulle på skoledans, hvor hans store forelskelse var. Ians problem var hvordan hanskulle spørre Joan om å bli hans kjæreste. Han gjorde som alle små gutter ville ha gjort. Han gikk veien gjennom kompisen sin. Kompisen kom tilbake og fortalte Ian hva Joan hadde sagt. Siden en annen, Paul, allerede hadde bedt henne ut, ønsket Joan at de skulle ha en slosskamp. Vinneren fikk et kyss. Var det verd å sloss med vennen sin over et kyss?

 

Ian forteller videre om en historie i bibelen han liker å kalle ”The hunger games”. Denne historien handler om to brødre, Esau og Jacob. En dag var Esau ut å jaktet. Han kom hjem utmattet uten noe bytte. Jacob hadde laget et herlig måltid og var villig til å dele med Esau om han gav fra seg førstefødselsretten. Dette innebar å gi fra seg arv og status, en stor del av identiteten sin.

 

Ians tredje historie omhandlet han selv i sine yngre dager. Han hadde en fetter han så veldig opp til. Denne fetteren var stadig på jakt etter trøbbel. Han startet ofte slosskamper. Ian fortalte om en gang han ble satt i en situasjon hvor han ville imponere fetteren sin. Han holdt fast en annen fyr og denget løs. Mens han drev med dette gikk mange tanker gjennom hodet hans. ”Jeg ønsker ikke å gjøre dette. Dette er ikke meg, jeg hater at jeg gjør dette her”. Han gav opp hvem han var, for noe han trodde ville

gi han aksept og byttet identiteten sin for å bli den han trodde han ville være.

 

Som ung er det mange stemmer som prøver å påvirke deg. En av stemmene som du hører er din kultur. En annen stemme som vi hører, er stemmen av våre ønsker og begjær. Begjæret kan være den høyeste stemmen av alle. Ofte blir vi utfordret av stemmene. De ønsker å endre vår identitet. Stemmen er sterkest når vi er sårbare. Gud vil gi oss kraft til å motstå fristelser. Hans stemme ønsker å gi oss noe evig, ikke bare det som er rett foran oss.

 

Har du noen gang gjort noe du angret på i et sårbart øyeblikk? Fordi du hadde en dårlig dag, fordi du strøyk på eksamen, fordi du hadde en krangel med familie, kjæreste eller en venn?

 

Det kan være lett å miste perspektiv på livet. Jesus sa ”lev i verden ikke av verden.” Du trenger en plan. Ikke gå til folkene og plassene som vil utnytte deg.

 

Jeg vil at dere skal være vise når dere er sårbar. Jeg ønsker at dere skal vite hva som er verdifullt. Det er ikke meningen at du skal være normal. Du er skapt til å være mer enn normal. Lytt til guds stemme som forteller deg hvem du er og hvem du kan bli.

 

Ikke vær normal, vær mer enn normal. Vær Guds barn. Ikke bytt identiteten din.

Offisiell nettside for impuls Trondheim

Copyright © All Rights Reserved